Picture of Robin

Robin

Delen
Picture of Robin

Robin

10 tips om geld te besparen met handige apps

Tips om geld te besparen via apps

Wil je geld besparen, maar niet minder leuke uitjes plannen of enorm veel tijd eraan kwijt zijn? Dan kunnen deze 10 tips om geld te besparen gaan helpen. 

Ik ben mij ervan bewust dat ik geld kan besparen, maar ik had altijd het idee dat dit super veel tijd kost of dat ik dan dingen moest gaan laten, die ik eigenlijk wel wilde doen, denk aan een keer uiteten of een avond stappen met je vrienden. Ik ben van mening dat dit niet de punten zijn, waarop je zou moeten besparen. Dat gaat je leven niet leuker maken. 😉

Daarnaast zit ik er niet op te wachten om spullen te verkopen op marktplaats, want dan moet ik heen en weer mailen, pakketjes versturen en nog meer handelingen ondernemen die mij veel tijd kosten, maar niet per se veel gaan opleveren. En zo ken ik nog wel meer van die zinloze bespaartips die niet bij mij passen.

Ik wil geld besparen door het verrichten van enkele handelingen die mij weinig tijd kosten en die voldoende opleveren

Tips om geld te besparen

Tegenwoordig hebben we toch allemaal een telefoon, dus waarom niet wat extra apps downloaden die je helpen met het besparen van geld? Hieronder staan 10 tips om te besparen via apps zonder dat je hier elke dag mee bezig hoeft te zijn. Je hoeft ze enkel te downloaden en een account aan te maken.

1. Peerby

We hebben allemaal wel eens spullen nodig die we niet dagelijks gaan gebruiken, denk aan statafels voor als je een feestje wil organiseren. Eigenlijk vinden we het zonde en te duur om zulke spullen aan te schaffen als we er minimaal gebruik van gaan maken.

Door gebruik te maken van Peerby kan je spullen lenen van je buren of uitlenen aan je buren. Dus mocht je bezig zijn met organiseren van een feest en loop je weer tegen het feit aan dat je geen statafels hebt..

Kijk dan eens op Peerby of jouw buurman twee straten verderop geen statafels te leen of tegen een klein bedrag te huur heeft gezet. Zeg  dat een statafel 50 euro kost en jij er drie wil hebben, dan kan je zo 150 euro besparen.

Het werkt natuurlijk ook nog de andere kant op. Mocht jij nog een partytent hebben, kan je ook jouw buren helpen door het gratis of tegen een kleine vergoeding aan te bieden. 

Daarnaast dragen we ook nog een steentje bij aan het milieu door minder spullen te kopen, die thuis onder het stof verdwijnen. 😉

Peerby app

2. Dyme 

Iedereen weet het, niemand doet het. Ieder jaar al je vaste lasten langslopen om te kijken of je betere deals kan krijgen..

Binnen enkele minuten kijkt de app Dyme voor jou of je geld kan besparen op vaste kosten, die terug te zien zijn op jouw bankrekening. Als dit het geval is, zie jij na enkele minuten hoeveel je kan besparen. Je hebt dan nog altijd de keus om akkoord te gaan met de deal of om dit niet te doen, dit is dus volledig aan jou. 

Je kunt Dyme zelf ook wel de app met tips om geld te besparen op je vaste lasten noemen.

Als het lukt om het voordeliger te regelen en je gaat akkoord, betaal je hiervoor 30% van het voordeel aan Dyme. Het is “no cure, no pay”. De moeite waard dus.

Zoals je in mijn review kunt lezen kostte het mij zeven minuten om een bespaarvoorstel van €110 te krijgen.

Je kunt hier de app voor Android* of iOS* downloaden.

3. SnappCar

Heb je zelf geen auto, maar heb je toch de hele week een auto nodig en heb je geen zin om met je mondkapje in het openbaar vervoer te gaan zitten? Huur dan gemakkelijk en goedkoop via SnappCar een auto bij jou in de buurt. Dit is al mogelijk vanaf 20 euro per dag.

Ook SnappCar werkt twee richtingen op, want heb jij wel een auto, maar staat die regelt stil? Bied hem dan aan op Snappcar, sharing is caring. Ook door middel van SnappCar zorgen we samen voor het milieu.  

Wat SnappCar jou gaat opleveren of laat besparen, ligt volledig aan jouw auto gebruik. Zelf heb ik geen auto, waardoor ik hem niet kan verhuren. Maar een keer huren, dat hou ik in gedachte. 

SnappCar is voornamelijk actief in de steden Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. 

4. Too good to go 

⅓ van al het voedsel wordt verspild. Too good to go app helpt verspilling tegen te gaan door supermarkten, restaurants, hotels en andere bedrijven de optie te bieden om overig voedsel te verkopen. Het aanbod varieert van tussendoortjes tot hele maaltijden. 

Kort gezegd werkt het als volgt: In plaats van dat men aan het eind van de dag eten moet weggooien, bieden deze plekken het eten wat ze over hebben aan in Magic Boxen. Je koopt een tegoedbon voor een Magic Box, die jij op het afgesproken tijdstip kan komen inleveren bij dat restaurant. Het restaurant weet echter nog niet wat er aan voedsel overblijft die dag, waardoor jouw maaltijd een verrassing is.

De prijs die jij betaalt, ligt ongeveer 70% onder de normale verkoopprijs.

Leuk om te proberen, goedkoop en ook nog eens goed voor het milieu.

5. Reclamefolder app

Een hele berg reclamefolders thuis geleverd krijgen net op het moment dat je daar toch niet in gaat kijken. Heb je thuis geen zin in al die papieren reclamefolders? Maar zit je toch nog even in het openbaar vervoer, voordat je thuis bent om je boodschappen te doen?

Check dan op de gratis reclamefolder app de reclamefolders van de supermarkten bij jouw in de buurt. Wie weet zie je een paar goede aanbiedingen met artikelen die jij net nodig hebt, zo kan je toch weer wat meer geld besparen. En natuurlijk is het beter voor het milieu.

 6. Het laatste tafeltje

We houden er in Nederland allemaal van; aanbiedingen of acties. 

Het laatste tafeltje biedt op verschillende uitjes aanbiedingen. Het varieert van korting op je bioscoopbon bij Kinepolis tot je de laatste tafel in het restaurant diezelfde avond met korting reserveren. 

De korting van 21% op je bioscoopkaartje bij Kinepolis, vind ik wel een handige. Het kaartje is een jaar geldig bij elke Kinepolis bioscoop in Nederland, waardoor deze vast eens van pas kan komen. 

Natuurlijk is niet iedere actie optimaal, maar er zitten leuke dingen bij. Daarnaast is het ook mogelijk om een cadeaubon van het laatste tafeltje te geven, zodat iemand anders wat leuks kan uitzoeken of uit eten kan boeken. 

Selecteer de stad waarin jij wil weten welke aanbiedingen er worden aangeboden en kijk waar jij goed gebruik van kan maken en/of dat jij die avond nog met korting lekker een hapje kan gaan eten.

Lees altijd goed de actievoorwaarden, voordat je een aankoop doet. Dit voorkomt dat je uiteindelijk onnodig geld uitgeeft, in plaats van bespaart. 😉

 7. Benzine-jip

De benzineprijs is niet niks, je bent er zo honderden euro’s aan kwijt. Vaak ben je wel op de hoogte van de prijzen van de tankstations in jouw buurt, maar wat als je niet in je eigen buurt bent? 

Benzine-jip laat jou zien bij welk tankstation je op dit moment in de buurt van waar je bent het goedkoopste tankt. Het verschil in prijs wordt weergeven op basis van een volle tank. 

Benzinestation gevonden? Klik de goedkoopste aan en laat de app je een klein stukje omrijden voor een goedkope tankbeurt. 

Bonus bespaartip nodig op benzine? Dan kun je natuurlijk ook gewoon het vuurtje tussen Rusland en Saoedi Arabië verder opstoken. Als die twee tegen elkaar op blijven produceren, tank jij hier over een tijdje voor een eurootje.

 8. Honey

We doen het vast allemaal wel eens, googelen of er een kortingscode is voor de website waarop jij iets wil bestellen. Dit is vanaf nu tijdverspilling door Honey. Honey voegt automatisch kortingscodes toe als jij aan het afrekenen bent. 

Dit kan je op jaarbasis zo maar eens honderden euro’s laten besparen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je online besteld en waar kortingscodes voor zijn.

Voorbeelden van websites waar kortingscodes voor gegeven worden, zijn: Coolblue, Bol en Zalando. 

Echter moet ik hierbij wel vermelden dat Honey geen app is, maar een extensie die te installeren is op internet. 

9. Spendee

Het bijhouden van je inkomsten en uitgaven kan enorm tijdrovend worden als je dit niet regelmatig doet. De app Spendee is te koppelen aan jouw bank, waardoor dit al een stuk gemakkelijker wordt.  

Ik hou er niet van om als tip te geven dat je dit voor elke euro moet gaan bijhouden in Excel, maar als er een app is die het dan automatisch voor je op een rijtje zet, is dit de moeite wellicht waard. Het hebben van inzicht in je uitgaven en inkomsten is stap één om te weten waar je moet beginnen met sparen of welke tips jouw hierbij gaan helpen. 

Spendee is ook gezamenlijk mogelijk, waardoor het voor jouw huishouden of gezin mogelijk wordt om samen jullie uitgaven en inkomsten goed op een rijtje te krijgen/houden. 

10. BlaBlaCar

Weet jij toevallig al dat je morgen vanuit Utrecht helemaal naar Groningen gaat rijden? Dan kan er wellicht wel iemand met je meerijden. Dit is goed voor de kosten en brengt hopelijk ook nog gezelligheid met zich mee. Er zijn inmiddels 65 miljoen betrouwbare leden die tot wel 70% besparen op hun kosten.

In de app BlaBlaCar kan jij jouw route opgeven tegen een bepaalde prijs, zodat iemand jouw rit kan boeken. Maar uiteraard kan jij ook een rit opzoeken om bij iemand anders te boeken. Is er nog geen rit voor jou? Stel dan een melding in, zodat jij op de hoogte wordt gesteld, zodra er een rit wordt aangeboden voor jou.

De app is niet alleen werkzaam in Nederland, maar in 22 landen. Het is dus ook zeker de moeite waard om in het buitenland te kijken voor bijvoorbeeld je rit vanaf het vliegveld naar locatie. Dit kan je de torenhoge prijzen van de taxi’s op het vliegveld weer eens besparen.

Conclusie tips om geld te besparen via apps

Hopelijk heb ik je in deze blog een aantal goede tips om geld te besparen gegeven. Heb je ervaring met één van deze apps en/of heb je andere aanraders die ik zou moeten toevoegen? Zo ja, laat het weten in de comments.

Benieuwd naar andere snelle en simpele geld verdienen tips? Check dan mijn andere Manni Boosters of doe jouw financiële APK

Dit artikel kan affiliate links bevatten, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie