Review: mijn ervaringen met Grupeer

Logo Grupeer

In deze review lees je mijn ervaringen met het P2B crowdlending platform Grupeer. Ik raad dit platform aan vanwege de stabiliteit, automatische opties en goede rendementen met buy-back garantie op real estate objecten.

Mijn ervaringen met Grupeer

Ik ben tevreden met Grupeer als P2B platform in mijn portfolio. Alles op dit platform gaat volledig automatisch, er zijn voldoende leningen met rendementen van 13%+ en er zit buy-back garantie op alle leningen. Doordat ik hier geld op heb gezet en verder nauwelijks iets te doen heb gehad voelt Grupeer een beetje ‘saai’ aan. Mijn mening in het geval van beleggen op risicovolle platformen is hoe saaier, hoe beter!

Mocht je gaan beleggen op Grupeer, dan waarder ik het als je dit linkje gebruikt. Ik krijg dan een kleine vergoeding.

Feiten

  • Automatische opties: ja
  • Geschat rendement: 12-14%
  • Looptijden: voldoende opties t/m 12 maanden
  • Opgericht: februari 2017
  • Buy-back: ja
  • Alternatieven: Een mix tussen Mintos & Kuetzal

Grupeer buy-back: wanneer een partij die geld heeft geleend niet meer terugbetaald dan moet de loan originator die de lening heeft verstrekt (en waar jij het geld aan hebt uitgeleend) na 60 dagen direct het geld wat je hebt uitgeleend terugbetalen. Dit geldt niet voor de misgelopen en toekomstige rentebetalingen.

Grupeer collatarel: dit is extra dekking in de vorm van onderpand. Dit is in ontwikkeling en niet alle loan originators bieden dit aan. Desalniettemin, is het goed dat soort initiatieven onderweg zijn.

Grupeer stability fund: hiermee kun je letterlijk vierkante meters kopen in real estate projecten met een stabiel rendement van 4-8%. Dit is helaas nog niet live. Desalniettemin is dit één van de dingen binnen crowdlending land waar ik het meest naar uitkijk! Wanneer wij op deze manier risico kunnen spreiden (tegen lagere) rentepercentages dan ga ik hier zeker aan meedoen. 

Grupeer auto invest settings

Grupeer’s auto invest settings

Belangrijkste (risico) overwegingen:

  • De belangrijkste is dat wanneer je auto-invest gebruikt ik aanraad om het maximale bedrag per lening zo klein mogelijk te maken (10 euro). Dit komt doordat Grupeer projecten heeft van miljoenen die ze opdelen in kleine delen, waardoor er soms wel 100 uitstaande leningen voor één project zijn. Je belegt dan in principe 100 x 10 euro in hetzelfde project. Indien je dit niet wilt kun je ook handmatig beleggen of wachten tot ze een optie hebben om dit uit te sluiten, maar dat zal nog wel even duren.
  • Daarnaast moet je even goed opletten op de wijze van (rente)betalingen: balloon, bullet of amortized. Ik beleg zelf alleen in bullet of amortized (zie settings auto-invest). Echter, alleen amortized heeft niet voldoende leningen, dus je zit er ook een soort van aan vast. Het is dus vooral belangrijk om dit goed te begrijpen.

Grupeer is een aanrader wanneer je wilt beleggen op in P2B (real estate) crowdlending platformen. De rendementen zijn hoog, de looptijden laag, er is een buy-back garantie en het platform is volop in ontwikkeling. Doordat ik hier nooit naar om hoef te kijken vind ik het ideaal om dit platform in mijn portfolio te hebben ter diversificatie. Het moment dat ik de maximum investering per project automatisch kan limiteren ga ik zeker mijn inleg verhogen.

Vond je dit artikel interessant? Beginnen op Grupeer kan hier.

Disclaimer: ik ben geen professioneel adviseur. Ik deel mijn eigen ervaringen. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het is je eigen keuze of je daadwerkelijk begint met beleggen en via welke partijen. Daarnaast bevat deze post affiliate links.

Deel met je vrienden

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Mijn E-book

Simpel, slim en lui beleggen met rendementen tot ruim 21%

Recente blogposts

Geef een reactie

Sluit Menu