Portfolio update oktober 2019

Oktober was een stabiele maand waarin ik heb geprobeerd alle beleggingen zoveel mogelijk met rust te laten en mij te focussen op het schrijven van content. Op deze manier kon ik mooi testen of mijn strategie echt zo simpel, slim en lui is. Zoals je hieronder zult lezen is dit redelijk geslaagd.

Hoogtepunten:

 • Naar aanleiding van een lezerstip ga ik naar schatting 3.379 euro extra verdienen in de komende vijf jaar. Hoe? Door mijn studieschuld niet langer terug te betalen. Als jij een studieschuld hebt dan moet je zeker even verder lezen.
 • Daarnaast lees je hoe mijn crowdlending portfolio met 5,16% is gegroeid, terwijl de totale waarde van mijn portfolio met -0,26% is gedaald.

Studieschuld

Een lezerstip heeft deze maand geleid tot een belangrijke wijziging in mijn strategie. In plaats van minimaal aflossen, ga ik niks meer aflossen de komende vijf jaar. Dit is bovenop de tijd (1-2 jaar) die je al krijgt van DUO voordat je begint met afbetalen.

Ik wist in eerste instantie niet dat dit mogelijk was, dus nadat ik deze tip had gekregen heb ik meteen onderzoek gedaan. Wat blijkt? Er zijn in dit geval echt bijna alleen maar voordelen. Zelfs als je het geld niet belegd maak je in ieder geval de inflatie goed. 

Hier lees je hoe dit werkt, hoe je de aflosvrije periode aan kunt vragen en wat ik vervolgens heb gedaan met het deze besparing van 110 euro per maand.

 1. De gouden tip voor iedereen met een studieschuld
 2. Hoe vraag ik de aflosvrije periode aan?

Deze financiële hack maakt mij trots! Hier kunnen echt veel mensen van profiteren. 

Crowdlending portfolio groeit lekker door met 5,16% zonder dat ik er echt omkijken naar heb gehad

Hierbij de wijzigingen en bijzonderheden in mijn crowdlending portfolio. Mijn crowdlending portfolio is momenteel ongeveer de helft van het totaal. Dit is risicovol op de lange termijn, vandaar dat ik dit op de korte termijn langzaam ga verlagen.

Voor procentuele wijzigingen per platform kun je deze maand vergelijken met de update van september

 • Uitgekeerd: 0 euro
 • Ingelegd: 528,10 euro
 • Totale stijging waarde portfolio: 5,16% percent*

*Dit is inclusief cashbacks, bonussen, extra inleg en uitgekeerde rente. 

Extra beleggingen: 

 • Kuetzal: +107,07 euro in één project
 • Envestio (klik voor nieuwe review): +121,03 euro in één project 
 • Bulkestate: +300 euro in drie projecten (automatisch)

Een kort verslag over crowdlending

Het was dus een goede maand op deze platformen. Ik ben vooral blij dat Bulkestate na 2 stille maanden eindelijk een aantal projecten live heeft gezet, waar ik automatisch in kon beleggen. 

Robocash heeft helaas wat last van cashdrag (onvoldoende leningen beschikbaar die voldoen aan mijn criterium van minimaal 11% rente), daar ben ik dus wat minder blij mee omdat ik dit platform recent heb toegevoegd. Over geld wat niet is belegd kun je geen rente krijgen. Hopelijk is er snel weer voldoende aanwas van nieuwe projecten.

Indexbeleggen

Zoals gewoonlijk is alles weer automatisch gegaan. De strategie is zo stabiel als een huis momenteel. Meer informatie vind je op de indexbeleggen pagina

 • Obligatie indexfondsen: +250 euro
 • Aandelen indexfondsen: +250 euro

Volgende maand komt hier dus 110 euro bij in aandelen indexfondsen, naar aanleiding van het stoppen met het aflossen van mijn studieschuld 🙂

Waarde totale portfolio daalt met -0,26%

Dit komt doordat mijn inkomsten zijn gedaald, doordat ik niet in dienst meer ben bij een werkgever en mijn uitgaven zijn gestegen doordat ik remote werk en rondreis.

Mijn inkomsten komen nu uit de startersregeling van het UWV en uit de blog. Daarom verwacht ik dat de totale waarde van mijn portfolio de aankomende maand(en) zelfs verder zal dalen.

Vind je de informatie op de blog waardevol? Dan kun je de blog steunen door je te registeren via de links genoemd op de website bij de verschillen partijen en platformen.

Een blik vooruit

Ik ga mij binnenkort focussen op een andere slimme financiële hack, ditmaal eentje voor je pensioen, genaamd pensioenbeleggen. Ik hoor het graag als jij dit al doet, zodat we kunnen sparren.

Oja, en als je via Peaks belegd dan raad ik je aan om de blog ook de komende maand in de gaten te houden. Binnenkort publiceer ik mijn review en je zult misschien van gedachten gaan veranderen.

Wil je dit niet missen? Zorg dan dat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief (hieronder aan de pagina) en dat je beleggingsstrategie.com op Facebook hebt geliked. 

Deel met je vrienden

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Mijn E-book

Simpel, slim en lui beleggen met rendementen tot ruim 21%

Recente blogposts

Geef een reactie

Sluit Menu