Over Robin en beleggingsstrategie.com

“Persoonlijke financiën simpel en toegankelijk maken”

Inhoudsopgave

Introductie

Toen ik drie jaar geleden begon met werken kon ik eindelijk gaan nadenken over grote mensen keuzes. Ik had opeens een inkomen waarmee ik leuke dingen kon gaan doen, mijn schuld mee kon gaan afbetalen en waarmee ik kon gaan sparen voor later. Echter, ik had werkelijk geen flauw idee wat ik met dit spaargeld moest doen. Daarom zette ik het gewoon op de bank. Totdat ik een jaar later begon met beleggen.

Wat is begonnen als een “ik-doe-het-maar-want-mijn-vader-doet-het-ook-ding” is uitgegroeid tot een serieuze hobby. Een paar jaar na dato heb ik een flink portfolio bestaande uit indexfondsen (soort aandelen) en crowdfunding opgebouwd waar een strategie achter zit. 

Ik wil zo simpel, slim en lui mogelijk beleggen. Zo heb ik in die paar jaar al tienduizenden euro’s gespaard en belegd en duizenden euro’s winst gemaakt. Als ik zo doorga ben ik op mijn 50e gestopt met werken en miljonair. En het goede nieuws is, dit kun jij ook bereiken.

Wie ben ik?

Robin Seetz beleggingstrategie.com auteur

Mijn naam is Robin, startende belegger en fervent sporter. Ik ben gedisciplineerd en vind het leuk om mij vast te bijten in een bepaald onderwerp om deze kennis vervolgens op een overzichtelijke manier te delen met anderen. Ik laat zien wat ik doe, wat de risico’s zijn en waar ik mijn kennis vandaan haal, zodat jij gemakkelijk je eigen keuzes kunt maken. In de hoop dat ook jij lekker veel geld kan verdienen op een zo’n simpel, slimme en gemakkelijk mogelijke manier. 

Man on a mission

Ik ben geen financieel adviseur, maar ‘a man on a mission’. Mijn missie is om je in te laten zien waarom je moet beginnen met beleggen en je de handvatten te geven om dit te doen. Dit moet zo simpel zijn dat jij per onderwerp direct alles begrijpt en een uur later kan beginnen met je eerste stap(pen).

Visie

Je financiële droom is binnen handbereik, als je vroeg begint en de juiste keuzes maakt.

Verdiep je in de mogelijkheden, stel een slimme beleggingsstrategie op en leun daarna lekker achterover. 

Ik geloof erin dat je je opties afweegt en vervolgens met één ding begint. Daarna krijg je feeling met beleggen, de ontwikkeling van je vermogen en ga je uitbreiden. Klein beginnen, groots denken. 

Op deze site vind je geen onderwerpen zoals: bitcoins, forex trading of andere complexe financiële producten. Sterker nog, ik beleg niet eens in een individueel aandeel. Ik heb niet de illusie dat ik dit soort dingen snap of laat staan goed genoeg begrijp om erover te schrijven. 

Hoe ik dit doe? 

Door mijn eigen keuzes en onderzoeken te delen op een toegankelijke, leuke en losse manier. Bijvoorbeeld door: heldere taal, plaatjes en video. Ik kan het niet zo leuk maken als kattenfilmpjes, maar ik kan wel proberen om het minder stoffig te maken dan de informatie die de gemiddelde bank of blog je voorschotelt. 

Als je dit kattenfilmpje heb afgekeken, dan kun je hier abonneren op het Youtube kanaal van Manni de olifant.

Op dit kanaal leg ik onderwerpen nog eens uit, zodat jij ze kan beluisteren. Dit werkt voor sommige mensen toch net even wat fijner dan vrij lange teksten lezen.

Copy cat (pun intended) 

Helaas is het onmogelijk om te beloven dat dit de beste strategie is, dus ik zeg ook niet dat je het op dezelfde manier moet doen. Ik wil je ook helemaal niet voor de gek houden met mooie praatjes. 

Wat ik kan beloven is dat mijn strategie je aan het denken zal zetten. Je zal jezelf het volgende af gaan vragen. Hoe wil ik mijn geld eigen beleggen? Wil ik vooral besparen en niks doen? Hoeveel risico’s wil ik nemen? En welke strategie kan ik volhouden? Hoeveel wil ik beleggen? Hoeveel heb ik nodig voor mijn kinderen.. etc

Noodzakelijk om in actie te komen

“The best time to plant a tree was 20 years ago, the second best time is now”.

Het is noodzakelijk om in actie te komen, want op je spaargeld maak je dankzij inflatie alleen maar verlies. Wij Nederlanders zijn dankzij inflatie de een na grootste verliesmakers van Europa. Wat ook een knappe prestatie is…

Vervolgens moet je ook nog eens belasting betalen over je vermogen en maak je nog meer verlies. Kortom, ik kies er doelbewust voor om in actie te komen. Liever de strijd aangaan met het inflatiespook dan noodlijdend toekijken en mijn geld zien verdampen.

#nooitmeerwerken #miljonair 

Daarnaast ben ik ervan overtuigd geraakt, dat als je eenmaal een beetje doorhebt hoe beleggen werkt, je zult zien dat er veel meer mogelijk is dan jij voor mogelijk hield. Dankzij de kracht van samengestelde interest en slimme keuzes vroeg in je werkende leven te maken, kan letterlijk bijna iedereen ervoor zorgen dat ze niet tot hun pensioen hoeven te werken en ligt miljonair worden binnen handbereik. 

Natuurlijk is dit niet voor iedereen mogelijk, maar een leven zonder financiële zorgen is mogelijk. Er valt altijd wel ergens nog iets te besparen of er is altijd nog wel een belastingvoordeel wat je kan benutten. 

Daarom heb ik een samengestelde interest calculator gebouwd. Hiermee kun jij precies berekenen hoeveel geld je misloopt als je één jaar wacht met beleggen en… hoeveel jij in moet leggen om miljonair te worden.

Begin bij de basis

De basis van de strategie is dan ook zo simpel mogelijk, maar uiteraard zal ik hier en daar dieper op bepaalde onderwerpen gaan. Het is alleen totaal niet nodig om dit direct allemaal te snappen. Zorg er eerst maar eens voor dat je een jaar spaart, begint met beleggen, je kosten naar beneden brengt etc.. Allemaal opties die de meeste van ons niet doen, maar die zo geregeld zijn. Ik bedoel als je dit al niet kan en doet? Waarom zou je dan in godsnaam willen beginnen aan complexe beleggingsproducten?

Dit geldt overigens ook voor mijzelf. Ik heb nu enkele onderwerpen op de site staan en schrijf alleen over financiële onderwerpen die relevant zijn voor mij. Oftewel, je zult nog niks op de site vinden over hypotheken, verzekeringen of vastgoedbeleggingen. Ik heb/doe dit zelf (nog) niet, dus dan ga ik ook niet aan jou vertellen hoe het zit. 

Voor wie is dit interessant?

Het maakt mij niet uit of je man of vrouw bent, je miljonair wil worden of dat je wil sparen voor je kinderen of huis. Ik krijg er energie van als ik mensen help, doordat men hun eigen keuzes kan maken. Binnen mijn doelgroep valt iedereen die weinig verstand heeft van zaken, maar wel de moeite wil nemen om in zijn of haar toekomst te investeren. De mogelijkheden zijn gigantisch, je moet ze alleen wel willen ontdekken.

Wanneer is mijn missie geslaagd?

raket

Mijn missie is geslaagd als jij na het lezen van mijn artikelen of het kijken van mijn video’s in actie bent gekomen. Dit kan bijvoorbeeld door te besparen op je verzekeringen, maar ik hoop dat ik je zover krijg dat je daadwerkelijk een deel van je spaargeld gaat beleggen op een manier die bij jou past. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat jij je pensioen zo vroeg mogelijk op orde brengt, zodat als je later een kamerplant bent je niet hoeft weg te kwijnen, omdat je geen geld hebt. 

Denk je dat dit wel bij je past? Dan is het tijd om door te gaan naar de basis. Pak een bak koffie, want we gaan knallen! 

Disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur. Ik heb uiteengezet hoe ik mijn spaargeld investeer en welke overwegingen ik daarbij maak. Al mijn bronnen staan vermeld. Informatie op mijn site is bedoeld ter kennisgeving. Ik heb zelfs in beperkte mate kennis van financiële producten. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk.