Introductie

Welkom en leuk dat je meer wil weten over mij! 

Ik ben Robin, 27 jaar en woon in Rotterdam. Sinds augustus 2019 blog ik samen met mijn mascotte Manni de olifant over financiële onderwerpen, waaronder (duurzaam) indexbeleggen, crowdfunding, pensioen en simpele en snelle geld tips (a.k.a. Manni Boosters). 

Mijn interesse hiervoor is aangewakkerd, doordat ik zelf graag wilde begrijpen hoe je bijvoorbeeld het beste pensioen opbouwt. Helaas is informatie hierover vaak ontzettend formeel, complex en onvolledig. 

Daarom heb ik besloten om zelf onderzoek te doen en dit te delen met jou in de hoop dat je er iets aan hebt. Zie het als mijn financiële ontdekkingsreis.

Naast de blog werk ik als Product Owner voor een hele toffe startup, reis ik graag de wereld over, klim ik als een aapje aan toestellen in parken (calisthenics), volg ik een HIIT training, sla ik af en toe een balletje op de tennisbaan of vind je mij in één van de vele leuke tentjes in Rotterdam.

Neem gerust een kijkje naar mijn artikelen op de blog.

Robin beleggingsstrategie.com

Nog een aantal dingen over mijn visie op beleggen en geld

Ten eerste, ik ben geen financieel adviseur. Maak dus vooral altijd je eigen gedachten op.

Ten tweede, geloof ik dat we met zijn allen iets meer zouden moeten willen weten van financiën. Met een beetje financiële kennis kan jouw leven zoveel makkelijker zijn. Bijvoorbeeld door het concept samengestelde interest te begrijpen of door de meeste simpele manier van beleggen te onderzoek, namelijk indexbeleggen.

Ten derde, geloof ik dat wij mensen teveel keuzes maken op basis van emotie (dit is aangetoond in zo’n beetje ieder normaal onderzoek). Daarom probeer ik een simpele, slimme strategie te maken waar ik zo min mogelijk naar om hoef te kijken. Ik beleg niet in individuele aandelen of complexe financiële producten zoals bitcoin.

Ten vierde, zie ik beleggen als een belangrijk onderdeel van de strategie voor mijn financiële keuzes. Ik geloof in de aandelenmarkten op de lange termijn en bouw ook pensioen op via beleggingen. Indexbeleggen is niet zo moeilijk, je aan je plan houden wel. Daarom heb jij een goed doordachte strategie en ijzere discipline nodig. 

Tot slot geloof ik dat iedereen ergens moet beginnen bij de basis en vanaf daar steeds verder werkt naar een financiële huishouding waar de juiste keuzes zijn gemaakt. Als jij het juiste pad weet te behandelen dan zijn plots al je financiële dromen binnen handbereik. Zo vind ik het zelf belangrijk om je hele leven zonder financiële zorgen te kunnen leven en te doen wat je wil.

Logo favicon
Klik op Manni hierboven op mij te volgen op Youtube

De dikke disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur. Ik heb uiteengezet hoe ik mijn spaargeld investeer en welke overwegingen ik daarbij maak. Al mijn bronnen staan vermeld. Informatie op mijn site is bedoeld ter kennisgeving. Ik heb zelfs in beperkte mate kennis van financiële producten. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk.