Robin

Robin

Share on whatsapp
Delen
Robin

Robin

Mintos beschikbaar in Nederland: 6.750 mensen gingen je voor

Mintos beschikbaar in Nederland: 6.750 mensen gingen je voor

Mintos Nederland

Afgelopen week kregen alle Mintos investeerders een mail met leuk nieuws: Mintos Nederland is daar! Met de tekst “wij spreken Nederlands” liet Mintos blijken dat de website nu volledig in het Nederlands beschikbaar is. Aangezien wij Nederlanders nu echt niet meer om Mintos heen kunnen vond ik het tijd voor een kort vraaggesprek met Mintos. Want, wat is nu een typische Nederlandse Mintos investeerder? 

Krzysztof van Mintos was zo vrij om antwoord te geven op mijn vragen. Hiervoor dank!

Voordat we doorgaan naar het vraaggesprek wil ik eerst nog even je geheugen opfrissen.

Wat is Mintos precies/ook alweer?

Mintos is een Lets peer-to-peer (P2P) platform waarop jij als particulier geld kan uitlenen aan andere particulieren tegen een gemiddeld rentepercentage van 11,87%. Bijvoorbeeld voor de financiering van hun hypotheek of auto. Bedrijven die opzoek zijn naar financiering van hun leningen aan particulieren kunnen hier geld ophalen. Het mooie is dat deze bedrijven (loan originators) garant staan dat jij je geld terugkrijgt. Mintos bestaat sinds 2015, heeft meer dan 180 medewerkers en er is al bijna 5 miljard uitgeleend via dit platform. 

Wil je meer weten? Lees dan mijn uitgebreide Mintos review of bekijk de video’s in het artikel. Zelf investeer ik al bijna 3 jaar met tevredenheid op dit platform.

Mintos Nederland

Hoeveel Nederlanders zijn er actief op Mintos?

Momenteel zijn er 6.750 Nederlandse investeerders, begin 2019 was dit 1.700. Dit is een toename in één jaar van bijna 300%. In de eerste zes weken van 2020 zijn daar 879 nieuwe investeerders bijgekomen. In totaal zijn er nu al meer dan 263.000 investeerders op Mintos. 

Robin: De actuele statistieken zijn nu dus ook te vinden in het Nederlands.

Mintos statistieken februari 2020

Hoeveel is er totaal aan leningen gefinancierd door Nederlanders?

140 miljoen euro

Wat zijn de meest populaire loan originators onder Nederlanders?

Dat zijn de volgende vijf op volgorde van populariteit:

  1. Finko
  2. Sun Finance
  3. Mogo
  4. ID Finance
  5. Banknote

Zijn jullie ook aan het kijken naar Nederlandse loan originators op het platform?

Ja, we zijn in gesprek met Nederlandse partijen. Echter, is dit een lang juridisch proces wat maanden, zo niet langer kan duren. Het is niet onwaarschijnlijk dat jullie in de toekomst Nederlandse partijen op het platform zullen zien. 

Hoeveel rente is er tot nu toe uitbetaald aan Nederlanders?

Ongeveer 16,9 miljoen euro.

Robin: Dit is dus bizar veel! Dit betekent dat Nederlanders 20% van de uitbetaalde rente hebben opgehaald. Ondanks dat slechts 2,5% van de investeerders uit Nederland komt. Kortom, wij Nederland zetten veel geld op onze rekening als we eenmaal investeren op Mintos. 

Hoeveel procent van de Nederlanders gebruikt iDeal om geld te storten op Mintos?

Dit is data die ik tot nu toe nog niet heb helaas. Hetzelfde geldt voor hoeveel procent van de Nederlands gebruikt maakt van Invest & access. Als ik aan deze data kan komen, zal ik dit met je delen. 

Zijn er nog andere dingen die typisch Nederlands zijn op Mintos?

Het valt op dat het overgrote deel van de Nederlandse investeerders binnenkomt na het lezen van een blog.

Robin: dit is niet zo gek, want bloggers verdienen hier geld aan. Ik heb zelf besloten om al mijn linkjes te verwijderen, omdat ik niet verantwoordelijk wil zijn voor jouw keuze om op een dergelijk risicovol platform te investeren.

Conclusie

Mintos Nederland is booming! Het aantal Nederlanders op Mintos neemt rap toe en met de lancering van Nederlandse als 8e taal richt Mintos zich nu ook nadrukkelijk op de Nederlandse markt. Kortom, Mintos weet Nederlanders te vinden en Nederlanders weten Mintos steeds beter te vinden.

Zelf ben ik al bijna 3 jaar tevreden met dit platform in mijn portfolio. Ik loop de nodige risico’s, maar dankzij een goede strategie ben ik nog nooit geld verloren en heb ik al heel wat winst gemaakt, zoals je kunt lezen in mijn review

Disclaimer:

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk. Dit artikel bevat affiliate links.


Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Deze artikelen vind je wellicht ook interssant.

Geef een reactie