Mijn beleggingsstrategie

Simpel, slim en lui beleggen

Leuk dat je de tijd en moeite neemt om je te verdiepen in beleggen en het opstellen van een goede beleggingsstrategie. Hier vind je de basis van mijn beleggingsstrategie. 

Mijn doel is om is mensen in te laten zien waarom het verstandig is om vroeg te beginnen met beleggen en om het makkelijker te maken om te beginnen. Dit doe ik door mijn eigen strategie te delen en je mee te nemen in het onderzoek hieraan voorafgaand.

Mijn motto is: “simpel, slim en lui beleggen”. Ik wil beleggen begrijpelijk maken door dit simpel uit te leggen. Bovendien wil ik slim en daarmee veilig beleggen door risico te spreiden. Tot slot, wil ik lui beleggen en hier niet al te veel tijd mee kwijt te zijn.

De absolute basis van mijn beleggingsstrategie

Mijn strategie bestaat uit een aantal verschillende categorieën. De bedragen hieronder zijn hypothetisch, de rendementen zijn gebaseerd op historische data. Actuele bedragen kun je vinden op de pagina’s per categorie.

tabel beleggingsstrategie

Ik probeer risico’s te spreiden over categorieën, binnen categorieën en over verschillende termijnen/ rendementen. Door middel van diversificatie streef ik naar een gemiddeld rendement van minstens 7%  op een slimme, luie en veilige manier. 

Relatief gezien zit een groot deel van mijn spaargeld in risicovollere categorieën. Ik raad je aan om zelf te kiezen hoe groot het risico is dat jij wilt nemen. Mijn overweging is dat ik voldoende tijd heb om risicozoekend te zijn, in plaats van risicomijdend. Het makkelijkste is dan om de verdeling per categorie aan te passen. Je kunt dan zelf je verwachte gemiddelde rendement over je totale spaargeld berekenen.

Vergelijk deze percentages eens met het rendement wat jij momenteel maakt op je spaarrekening. Klinkt best aantrekkelijk of niet? Je moet bovendien rekening houden met dingen als de vermogensrendementsheffing en inflatie. Door de inflatie wordt jouw geld ieder jaar ~2% minder waard. Moet je vermogensrendementsheffing betalen, dan gaat hier een extra 0,59% vanaf. Haal je deze percentages niet qua rendement? Dan maak je verlies op je spaargeld. Plat gezegd: dan vind ik dat je stom bezig bent. 

Naar mijn mening zorgt een goede beleggingsstrategie ervoor dat je ten minste de inflatie goed maakt. Doordat dit helaas tegenwoordig niet mogelijk is met banksparen raad ik je aan om zelf een goede strategie te bedenken. 

Studieschuld

Ik zie het hebben van een strategie voor het aflossen van mijn studieschuld als onderdeel van mijn totale beleggingsstrategie. Je kunt er namelijk voor kiezen om eerst je schulden af te lossen. Ik heb ervoor gekozen om dit niet te doen. Waarom ik dit doe lees je hier.
 

En nu?

Wil je hier dieper op induiken? Begin dan eens met het lezen van mijn e-book. Deze krijg je gratis in je mailbox wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief onder aan deze pagina.

Overige Artikelen

Wil je weten waarom vroeg beginnen verstandig is? Lees dan eens het artikel de kracht van samengestelde rente en bereken vervolgens hoeveel geld jij misloopt als je één jaar wacht met beleggen.

Wil je meteen al het diepe induiken? Dan kun je ook een kijkje nemen op mijn crowdlending pagina of op mijn indexbeleggen pagina voor een volledig overzicht van mijn beleggingen.

Geef een reactie

Sluit Menu