Verdien nu 65 euro gratis geld met 10 minuten werk via Kendu

Kendu

Als ik zie dat ik bij Kendu ‘zomaar’ 65 euro krijg, dan is mijn interesse gewekt en ga ik even een kijkje nemen. Wat blijkt? Met relatief weinig moeite krijg je inderdaad 65 euro gratis. Ik raad je aan om dit snel te doen, want gratis geld acties duren niet voor eeuwig. Exclusief de vriendenbonus van 15 euro heb ik in 3 maanden tijd 58,49 euro verdiend met dank aan deze actie.

Update: nu 15 euro extra bovenop de 50 euro welkomstbonus voor zowel Android als iOS. Je moet voor deze 15 euro extra wel mijn vriendencode invullen: H22309. De actie loopt t/m 31 maart 2020. 

Geen zin om het artikel te lezen? Bekijk of luister dan de video.

De Kendu app van ABN AMRO

Kendu is een nieuwe app van ABN AMRO, waarmee ze naar eigen zeggen “vermogensbeheer beschikbaar willen maken voor iedereen”. Je kunt hier gemakkelijk je vermogen laten beleggen. Je kiest zelf je doel en je risicoprofiel en vervolgens beleggen de experts van Kendu/ABN AMRO jouw geld voor je in indexfondsen.

Actievoorwaarden 

“Het risico op verlies is nihil, want zelfs als je gehele inleg verdampt op de beurs binnen drie maanden (alleen in theorie mogelijk), dan krijg je alsnog 65 euro bonus en maak je automatisch 15 euro winst”

Die zijn gelukkig super simpel. 

 1. Download de app
 2. Vul je naam en e-mail in en klik op de slider om H22309 als vriendencode in te vullen*

  Startscherm Kendu app vriendencode invullen

 3. Beleg minimaal 50 euro en laat dit bedrag staan voor een periode van (minimaal) 3 maanden 
 4. Hupsakee: 65 euro bonus van Kendu
*Als je dit vergeet moet je contact opnemen om je account te resetten.

 

Gratis geld Kendu
Afbeelding van hienalouca.com

Wil je de voorwaarden even nalezen? De voorwaarden voor de 50 euro welkomstbonus staan hier en de voorwaarden voor de vriendenbonus van 15 euro vind je hier. Sinds kort werkt Kendu ook met een en/of rekening.

Na 3 maanden heb je de mogelijkheid om het geld eraf te halen en je account op te zeggen. Vergeet dus niet om na 3 maanden een herinnering in je agenda te zetten, indien je niet verder wil beleggen bij Kendu.

Wat is het risico van beleggen via Kendu?

Het risico is heel klein. Het enige risico dat je loopt is dat je geld meer of minder waard wordt tijdens de 3 maanden dat het voor je wordt belegd. Je kunt dus na 3 maanden bijvoorbeeld eindigen met 90 euro (50 euro met 20% verlies + 50 euro bonus) of 110 euro (20% winst) als de fondsen waarin wordt belegd het goed doen.

Het risico op verlies is nihil, want zelfs als je gehele inleg verdampt op de beurs binnen drie maandagen (alleen in theorie mogelijk), dan krijg je alsnog 65 euro bonus en maak je automatisch 15 euro winst, zolang je het geld er daarna vanaf haalt.

Om dit risico zo klein mogelijk te maken, kun je een laag risicoprofiel instellen. Let op: je kunt niet beleggen als je het allerlaagste risicoprofiel kiest in de app. Mijn risicoprofiel was hoog (score: 89), omdat ik met dit kleine bedrag het risico wel aandurf voor een extraatje.

Daarnaast valt je inleg onder het beleggerscompensatiestelsel. Dit betekent dat het geld gegarandeerd terugkomt als ABN niet meer aan de financiële verplichtingen kan doen. Gelukkig lijkt dat scenario mij niet heel realistisch in de komende drie maanden 😉

Mijn Kendu ervaringen in de afgelopen maanden

Ik ben bij Kendu gekomen in mijn zoektocht naar de goedkoopste en beste vermogensbeheerder om simpel, slim en lui te beleggen. In de periode dat ik actief was bij Kendu, heb ik prettige ervaringen opgedaan met Kendu als bedrijf en hun medewerkers. Zowel de Android app als de iOS app zijn volop in ontwikkeling. Toen ik een bug vond in de Android app (je kon het geld niet uit laten keren), hebben ze dit direct opgelost. Tot slot, gaven de medewerkers van Kendu tot nu toe altijd netjes antwoord op mijn vragen. Kortom, je merkt dat je te maken hebt met een professionele organisatie.

Na 3 maanden beleggen via Kendu was mijn inleg 58,49 euro waard. Dit is opgebouwd uit 50 euro inleg en 8,49 euro waardestijging van mijn beleggingen. Oftewel, dankzij een goede beurs heb ik 8,49 extra verdiend. Helaas bestond de vriendenbonus van 15 euro nog niet toen ik mij aanmeldde bij Kendu, dus kreeg ik 50 euro welkomstbonus in plaats van de 65 euro die jij kunt verdienen als je je nu aanmeldt. De uitkering van de welkomstbonus volgde in de maand daarna.

Uiteindelijk heb ik de app alleen gebruikt vanwege de welkomstbonus van 50 euro. Daarna heb ik besloten om mijn geld uit te laten keren. Hieronder leg ik uit waarom.

Nadelen van Kendu ten opzichte van mijn alternatief Brand New Day

Zoals ik uitleg in het artikel over indexbeleggen maak ik gebruik van Brand New Day voor mijn indexbeleggingen. Daarom vergelijk ik deze partij met Kendu. Hieruit komen de volgende drie bevindingen die voor mij maken dat mijn voorkeur uitgaat naar beleggen via Brand New Day in plaats van Kendu op de langere termijn:

 • Hogere kosten bij Kendu
 • Kendu is een actief beleggingsfonds
 • Geen automatisch lifecycle beleggen beschikbaar bij Kendu

De kosten voor beleggen via Kendu

Om het niet al te moeilijk te maken kijk ik alleen naar de jaarlijkse kosten, want eenmalige kosten* hebben nauwelijks invloed. Het verschil tussen Kendu (~1 tot 1,5%) en Brand New Day (0,59 tot 0,70%) is dan groot. Op de langere termijn zijn hogere jaarlijkse kosten van grote invloed op het eindresultaat. 

Kendu 

 • 0,42% servicekosten (jaarlijks)
 • 0,40-1,1%% lopende kosten (jaarlijks)
 • 0,20% aan- en verkoopkosten*

Brand New Day

 • 0,5% transactiekosten*
 • 0,59-0,70% (jaarlijks)

Kortom, zonder ingewikkelde rekensommen kan ik al zien dat de kosten bij Kendu een stuk hoger zijn. Dit komt doordat er hogere kosten zijn verbonden aan actief beleggen. Overigens is dit direct iets wat ik zie als het volgende nadeel.

Actief beheer vs. passief beheer

Bij passief beheerde fondsen beleg je in vaste indexfondsen en bij actief beheerde fondsen proberen specialisten de markt te verslaan door het portfolio steeds opnieuw te optimaliseren.

De algemene opvatting in de markt is dat passief beheerde fondsen het beter doen en dat ‘specialisten’ de markt niet kunnen verslaan. Op basis van deze onderzoeken en mijn eigen mening wat betreft beleggen (simpel, slim en lui) kies ik bewust voor passief beheerde fondsen.

Echter, is Kendu een actief beheerd fonds. Dit verklaart onder andere de hogere kosten, waardoor dit naar verwachting dus minder rendement oplevert. Tenzij ABN ‘geluk’ heeft of hun specialisten de markt kunnen verslaan. Kortom, dit is voor mij een tweede reden om niet verder te gaan met Kendu.

Er is geen automatisch lifecycle beleggen beschikbaar

Lifecycle beleggen houdt in dat je gedurende de looptijd risico afbouwt, naarmate je dichter bij de einddatum komt (meer obligaties, minder aandelen). Bij Kendu moet ik hiervoor mijn risicoprofiel handmatig aanpassen, terwijl ik bij Brand New Day alleen het knopje ‘lifecycle beleggen’ hoef aan te vinken. Dit is een klein verschil, maar het laat wel zien waarom de ene partij beter in mijn portfolio past dan de ander. 

Hoe cash ik mijn geld uit?

 • Log in
 • Ga naar rekening
 • Kies Kendu beleggingsrekening
 • Klik op opnemen (je verzoek wordt binnen 5 werkdagen uitgevoerd)

Conclusie

Dankzij de back-up en diepe zakken van ABN AMRO kan Kendu 65 euro bonus geven na 3 maanden bij het storten van 50 euro. Dit betekent een rendement van 130%(!). Daarna kun je gewoon je account weer opzeggen en met je winst de kroeg in gaan (of doorgaan met indexbeleggen bij Brand New Day). 

Lang leve de banken die met veel geld nieuwe klanten kunnen kopen :).

Denk je nu: What’s next? Kijk dan ook eens naar dit artikel, waarin ik laat zien hoe ik door over te stappen van verzekeringsmaatschappij, 154 euro op jaarbasis ben gaan besparen op mijn reis- aansprakelijkheids- en inboedelverzekering.

 

Ik ben geen professioneel adviseur. Beleggen brengt risico’s op verlies met zich mee. Al mijn artikelen zijn geschreven vanuit mijn eigen ervaring. Je bent zelf aansprakelijk voor de keuzes die je maakt.

Deel met je vrienden

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Mijn E-book

De ultieme gids om simpel te beleggen

3D e-book

Recente blogposts

Deze post heeft 6 reacties

 1. Makkelijk en simpele manier op met investeren in aanraking te komen. En dan ook nog gelijk zo’n winstmarge. Daar zegt de meest professionele belegger nog u tegen.

 2. Gouden tip! Aanmelden was easy en nu even geduldig afwachten;)

 3. Dank voor de tip! Heb je vriendencode gebruikt. We gaan zien wat dit doet 😊

  1. Top! Besteed je +/-65 verstandig, of niet 😉

   Bedankt voor het gebruiken van de vriendencode.

   Robin

Geef een reactie

Sluit Menu