Gratis geld actie Binck Forward

binckbank logo

Deze week kreeg ik deze nieuwe gratis geld actie doorgestuurd, dit maal van Binck Laten Beleggen Forward.

Wanneer je 1.000 euro op de plank hebt liggen wat je een jaar kan missen dan hebben zij een actie waarbij je 100 euro gratis krijgt. Minus de kosten is dit een lekker rendement (9,16%) en de risico’s zijn goed te overzien. Het is eigenlijk vrijwel dezelfde soort actie als Kendu momenteel heeft lopen.

Let op: deze actie loopt van 26 november t/m 2 december 2019.

Voorwaarden

  • 1.000 euro storten, 100 euro gratis
  • Beide bedragen minstens één jaar laten staan
  • Voor 2 december 2019 account aanmaken, voor 5 december 2019 inleg binnen.
  • Gebruik hun Black Friday code: CD19BB

Wat gebeurt er met mijn geld? Wat zijn de risico’s? 

Binck Laten Beleggen Forward steekt dit voor jou in indexfondsen op de beurs. 

Het risico dat je loopt zit hem in het stijgen of dalen van je beleggingen. In dit artikel van Kendu leg ik uit dat je beleggingen zowel meer als minder waard kunnen worden. Toen ik meedeed aan de actie van Kendu werden mijn beleggingen 8,49% meer waard. Dit kwam doordat ik een hoog risicoprofiel had gekozen.

Dit keer heb ik gekozen voor een laag risicoprofiel, omdat ik een jaar toch best wel een lange periode vindt. Het risico is dan beperkt. Bij een defensief profiel moet je denken aan een verwacht rendement van tussen de +2% en -1% procent.

Kosten

Je moet 1.000 euro storten. Hierna krijg je binnen 10 dagen 100 euro startgeld gestort. Je hebt dan 1.100 euro op je rekening staan wat je minstens een jaar moet laten staan. Gedurende dat jaar betaal je 0,76% aan kosten. Je betaalt dan 8,36 euro aan kosten, waardoor je een rendement van 9,16% overhoud (exclusief de veranderingen op de beurs).

Aanmaken account

Zoals bij iedere financiële partij moet je door een vragenlijst van een minuut of 10 à 15. Dit komt door de wetgeving in Nederland. Ik heb geen grote bijzonderheden ontdekt. Hieronder vind je een aantal voorbeelden uit het proces.

Bij de vragen over de risico’s kun je kijken hoeveel risico je wilt lopen. 

 

Voorbeeld vraag Binck Laten Beleggen Forward

 

Bijvoorbeeld: een verwacht rendement van 2,7% goede omstandigheden en een verwacht rendement van -1% in slechts omstandigheden. Met een gratis rendement van 9,16% zul je vrij zeker winst gaan maken. 

Bij mij kwam er het risicoprofiel defensief uit en de volgende verdeling:

Verdeling beleggingen defensief profiel Binck Laten Beleggen Forward

 

Normaliter ben ik van de risico’s nemen en kies ik voor de offensieve antwoorden. Echter, weet ik nu al dat ik mijn beleggingen bij Binck na één jaar uit wil cashen. Waarom, dat lees je hieronder.

Tot slot, ik heb bij mijn paspoortgegevens nooit eerder ‘uitgevende instantie’ in moeten vullen, maar dat staat gewoon rechtsonder op je paspoort. 

Vergeet daarnaast niet om een herinnering in je agenda te zetten na een jaar.

Wat doe je na één jaar?

Ik ga het geld er na één jaar vanaf halen afhankelijk van hoe de beurs er op dat moment voor staat. 

Dit komt doordat de jaarlijkse kosten bij Binck Laten Beleggen Forward hoger zijn dan bij Brand New Day, waar ik mijn indexbeleggingen heb ondergebracht.

Brand New Day

  • 0,5% transactiekosten (eenmalig, per transactie)
  • 0,59% (jaarlijks)*

*Deze kosten kunnen hoger zijn (tot 0,70%) als je andere fondsen gebruikt dan de standaard fondsen. Verderop leg ik uit waarom ik dit sterk afraad.

Binck Laten Beleggen Forward

  • 0,5% beheerkosten (jaarlijks)
  • Maximaal 0,23% fondskosten (jaarlijks)
  • Gemiddeld 0,03% valutakosten (jaarlijks)

Het verschil in jaarlijkse kosten is 0,17% (0,76 – 0,59).

Wanneer we uitgaan van een eenmalige inleg van 5.000 euro en het van het maximale verschil van 0,17% in kosten dan scheelt dit 2.477 euro over een periode van 40 jaar.

Gratis geld van Binck Laten Beleggen Forward is een mooie korte termijn bonus

Kortom, ik zet 1.000 euro één jaar vast tegen een laag risicoprofiel op een Binck Laten Beleggen Forward rekening, zodat ik vrijwel gegarandeerd winst maak. Daarna haal ik dit geld er weer af, zodat ik dit voor de lange termijn kan beleggen op een goedkopere beleggingsrekening bij Brand New Day.

Toch weer makkelijk verdiend die 100 euro! 

Vragen? Zet ze in de comments.

Deel met je vrienden

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Mijn E-book

Simpel, slim en lui beleggen met rendementen tot ruim 21%

Recente blogposts

Geef een reactie

Sluit Menu