Mijn crowdlending portfolio

Dit is een up-to-date overzicht van mijn crowdlending portfolio. Meer informatie kun je vinden via de links of in mijn e-book. Deze is gratis te verkrijgen wanneer jij je inschrijft voor de nieuwsbrief.

Laatste update: 01/11/2019

Verhouding crowdlending platformen oktober 2019

P2P = peer-to-peer leningen. Oftewel jij als particulier verstrekt geld aan andere particulieren.

P2B = peer-to-business. Hieronder vallen alle beleggingen in onroerend goed. 

Mintos

P2P platform wat al jaren zeer stabiel presteert en volledig automatisch werkt. Ik maak hier ~12% rendement. De favoriet onder iedere P2P blogger. Heeft altijd voldoende nieuwe leningen open staan. Wil je meer weten lees dan mijn artikelen:

  1. Wat is Mintos? Alles wat je moet weten om te beginnen
  2. Mintos ervaringen na meer dan 2,5 jaar investeren
  3. Mintos voor gevorderden – interessante en curieuze dingen die vaak niet worden genoemd

Mintos geeft 1% bonus over het bedrag wat jij hebt belegd na 30, 60 en 90 dagen. Stel je begint met 3k en belegd dit via Invest & Access, dan krijgen wij beiden na 30 dagen 30 euro. Leg je binnen 90 dagen nog 2k extra in. Dan krijgen wij beide nog eens 20 euro. 

Grupeer

Grupeer heeft zowel P2P als P2B leningen. In praktijk beleg ik hier alleen in P2B leningen. Ik vind het persoonlijk fijn dat het geld hier naar real estate objecten gaat. Bovendien gaat alles op Grupeer volledig automatisch en zijn er tot op heden altijd voldoende nieuwe leningen. Daarom een fijne aanvulling in mijn portfolio. Meer informatie over de voor-en nadelen vind je in mijn e-book.

Als jij gaat investeren en dan dit linkje gebruikt dan ontvang ik een klein percentage over de investeringen die jij maakt in de eerste 6 maanden. Helaas hier geen bonus voor jou. 

Crowdestor

Een P2B platform wat hard in populariteit is toegenomen. Dankzij de goede rentepercentages (gemiddeld bij mij 14,66%) en de aanwas van nieuwe projecten zitten projecten hier gigantisch snel vol. 

1% extra bonus over je investeringen in de eerste 90 dagen wanneer je via dit linkje een account aanmaakt.

Kuetzal

Kuetzal is een relatief jong P2B platform met hoge rentepercentages. Het grote voordeel van Kuetzal is dat er af en toe projecten online komen die niet direct vol zitten. Dit platform werkt niet automatisch, dus hier verhoog ik mijn bedragen iedere keer wanneer ik een mailtje krijg met een nieuwe project. Meer informatie vind je in het e-book en in de review.

Account aanmaken kan hier

Envestio

Een P2B platform met hoge rentepercentages (~18%) en auto-invest functie. Het aantal projecten wat momenteel online komt is 1-2 per maand, waardoor ik tot op heden nog niet heel veel heb kunnen beleggen. Desalniettemin, werkt dit platform fijn en hoop ik dat ik er nieuwe projecten komen, zodat ik mijn inleg kan verhogen in de komende maanden. Meer informatie vind je in mijn e-book.

Als jij gaat investeren en dan dit linkje gebruikt dan ontvang je direct 5 euro bonus (bij storting van 100 euro of meer) en daarbovenop 0,5% extra bonus over de investeringen die je maakt in de eerste 270 dagen.

Crowdrealestate

Dit is een Nederlands platform onder toezicht van de AFM. Hier beleg ik in real estate objecten. De rentepercentages zijn wat lager en de perioden wat langer ten opzichte van de buitenlandse platformen. Tot nu toe betalen ze altijd netjes op terug. Meer informatie vind je in het e-book. 

Bulkestate

Een P2B platform met een auto-invest functie. Dit werkt hetzelfde als Kuetzal en Crowdestor. Dit platform heeft in tegenstelling tot de meeste andere platformen geen buy-back garanties, maar over het algemeen wel hogere rentepercentages. Hier heb ik 5x 100 euro belegd in losse projecten. 

Account aanmaken kan hier.

Robocash

Robocash is een P2P platform waar je vast 12% rendement op maakt. Dit platform heeft buy-back garantie op alle leningen. Andere bloggers zijn over het algemeen positief over de gebruiksvriendelijkheid van dit platform en raden het vaak aan voor beginners. Vooral omdat je er weinig omkijken naar hebt. Dit klinkt mij als muziek in de oren, aangezien ik hier mijn portfolio aan het verbreden ben. Het nadeel ten opzichte van Mintos is het lage aantal Loan Originator (6 om 62). Daarom heb ik dit platform toegevoegd aan mijn portfolio.

Helaas geen bonus voor jou, maar je helpt mij wanneer je een account aanmaakt via dit linkje.

Peerberry

Peerberry is net als Mintos en Robocash een platform wat rond de 12% rendement promoot en buy-back garantie heeft op alle leningen. Dit platform heeft zo’n 21 Loan Originators. Ik heb besloten om te beginnen met een kleine belegging van 500 euro. Dit komt doordat ik tijdens mijn onderzoek gemengde reacties ben tegenkomen. Deze hadden vooral te maken met technische mankementen. Dergelijke dingen gebeuren wel vaker bij nieuwe platformen, maar daarom ga ik het eerst even voorzichtig aankijken.

Helaas ook hier geen bonus voor jou, maar je helpt mij wanneer je een account aanmaakt via dit linkje.

Disclaimers:

  1. Voor sommige platformen zijn referral bonussen beschikbaar wanneer je je inschrijft via de genoemde referral links.
  2. Het huidige percentages beleggingen in crowdlending platformen ten opzichte van mijn totale portfolio is hoger dan wat ik graag zou willen. Dit heeft te maken met een de aantrekkelijke rentepercentages, het gebrek aan alternatieven en mijn tactiek wat betreft het aankopen van aandelen en obligatiefondsen. Meer hierover vind je in mijn e-book. 

 

Let op: ik ben geen professioneel adviseur. Ik deel mijn eigen ervaringen. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het is je eigen keuze of je daadwerkelijk begint met beleggen en via welke partijen. Hierbij geldt altijd, snap je het niet, begin dan niet.

 

Sluit Menu