65 Euro gratis van Kendu en een review na 3 maanden

Kendu

In deze Kendu review lees je hoe ik binnen drie maanden 58,49 gratis heb gekregen en hoe jij 65 euro gratis kan krijgen. Daarnaast leg ik je uit waarom het verstandig is om na 3 maanden je geld er weer vanaf te halen.

Kendu biedt t/m 22 december 2019 15 euro vriendenbonus aan bovenop de welkomstbonus van 50 euro. Gebruik hiervoor de vriendencode H22309 (iOS only, Android krijgt geen 15 euro vriendenbonus).

Voor- en nadelen Kendu

Voordelen

 • Nu 65 euro gratis
 • Je hoeft weinig verstand van zaken te hebben om het geld te verdienen

Kort geleden schreef ik een artikel over hoe je binnen 10 minuten 50 euro kunt verdienen door een account aan te maken bij Kendu. Deze actie geldt nog steeds en nu kan ik ook bevestigen dat het geld overboeken naar je bankrekening binnen 5 werkdagen is geregeld.

Nadelen

 • Flink hogere kosten dan bij alternatieve beleggingspartijen
 • Actief beleggingsfonds
 • Geen automatisch lifecycle beleggen beschikbaar

Kosten Kendu vs. Brand New Day

Zoals ik uitleg in het artikel over indexbeleggen maak ik gebruik van Brand New Day voor mijn indexbeleggingen. Daarom vergelijk ik deze partij met Kendu in een voorbeeld. Om het niet al te moeilijk te maken kijk ik alleen naar de jaarlijkse kosten, want éénmalige kosten hebben nauwelijks invloed. Het verschil tussen Kendu (1,05 – 1,30%) en Brand New Day (0,59 – 0,70%) is dan groot. Op de langere termijn zijn hogere jaarlijkse kosten van grote invloed op het eindresultaat. 

Kendu 

 • 0,42% servicekosten (jaarlijks)
 • 0,63-0,88% lopende kosten (jaarlijks)
 • 0,20% aan- en verkoopkosten

Brand New Day

 • 0,5% transactiekosten
 • 0,59-0,70% (jaarlijks)

Kortom, zonder ingewikkelde rekensommen kan ik al zien dat de kosten bij Kendu een stuk hoger zijn. Dit komt doordat er hogere kosten zijn verbonden aan actief beleggen. Dit is overigens ook direct iets wat ik zie als het volgende nadeel.

Actief beheer vs. passief beheer

Bij passief beheerde fondsen beleg je in vaste indextrackers en bij actief beheerde fondsen proberen specialisten de markt te verslaan. De algemene opvatting in de markt is dat passief beheerde fondsen het beter doen en dat ‘specialisten’ de markt niet kunnen verslaan. Op basis van deze onderzoeken en mijn eigen mening wat betreft beleggen (simpel, slim en lui) kies ik bewust voor passief beheerde fondsen.

Kendu is echter een actief beheert fonds. Dit verklaart onder andere de hogere kosten, waardoor dit naar verwachting dus minder rendement oplevert. Tenzij ABN ‘geluk’ heeft of hun specialisten de markt kunnen verslaan. Kortom, dit is voor mij een tweede reden om niet verder te gaan met Kendu.

Wil jij liever actief beleggen? Dan kun je dit zelf doen via DeGiro, dit is de goedkoopste partij in Nederland voor actief beleggen.

Er is geen automatisch lifecycle beleggen beschikbaar

Lifecycle beleggen houdt in dat je gedurende de looptijd risico afbouwt naarmate je dichter bij de einddatum komt (meer obligaties, minder aandelen). Bij Kendu moet ik hiervoor mijn risicoprofiel handmatig aanpassen, terwijl ik bij mijn huidige beleggingen bij Brand New Day alleen een knopje ‘lifecycle beleggen’ hoef aan te vinken. Indien je dit dus wilt doen dan kan dit gemakkelijker via Brand New Day. Dit is een klein verschil, maar het laat wel zien waarom de ene partij beter in mijn portfolio past dan de ander. 

Hoe cash ik mijn geld uit?

 • Log in
 • Ga naar rekening
 • Kies Kendu beleggingsrekening
 • Klik op opnemen (je verzoek wordt binnen 5 werkdagen uitgevoerd)

Het loont om een Kendu account aan te maken en op te zeggen

In deze Kendu review heb ik laten zien hoe je 65 euro gratis op kunt halen. Kendu heeft een aantrekkelijke welkomstbonus van 50 euro en een vriendenbonus van 15 euro (3 maanden geleden was er geen vriendenbonus). Er zijn namelijk nauwelijks risico’s aan verbonden en dit heeft mij weinig tijd gekost. Persoonlijk heb ik mijn winst van 58,49 euro op een goedkopere Brand New Day beleggingsrekening gezet, zodat het over 30 jaar bijna 400 euro waard kan worden.

Klik hier voor het artikel met toelichting over Kendu, de risico’s en een stappenplan om een account aan te maken.

Gratis geld vind je natuurlijk niet overal. Daarom is het ook lekker als je geld kan besparen. In dit artikel laat ik zien hoe ik 154 op jaarbasis heb bespaard door te wisselen van verzekeraar voor mijn reis-, aansprakelijkheid- en inboedelverzekering.


Let op: ik ben geen professioneel adviseur. Ik deel mijn eigen ervaringen. Beleggen brengt risico’s op verliezen met zich mee. Het is je eigen keuze of je daadwerkelijk begint met beleggen en via welke partijen. Hierbij geldt altijd, snap je het niet, begin dan niet. In sommige gevallen maak ik gebruik van affiliate links.

Deel met je vrienden

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Mijn E-book

Simpel, slim en lui beleggen met rendementen tot ruim 21%

Recente blogposts

Geef een reactie

Sluit Menu